Szarajevó

Feltételezett háborús bűnösöket fogtak el a bosnyákok

A férfiak 1992 és 1994 között magas katonai rangot viselve több mint ötezer bosnyákot és horvátot űztek el otthonaikból. Az akció során 300 embert meggyilkoltak.

2015.11.18 11:51MTI
Forrás: Youtube

Hat boszniai szerb férfit fogtak el szerdán Bosznia-Hercegovinában, akik a gyanú szerint az 1991-1995-ös délszláv háború idején háborús bűnöket követtek el az északnyugat-boszniai Kotor Varos területén - közölte a boszniai állami nyomozó és védelmi hivatal (SIPA) tájékoztatása alapján a Nezavisne Novine című boszniai újság a honlapján.

A gyanú szerint a férfiak 1992 és 1994 között magas katonai rangot viselve több mint ötezer bosnyákot és horvátot űztek el otthonaikból. Az akció során 300 embert meggyilkoltak, és több kínzás, visszaélés, rablás, erőszak és más bűncselekmény is hozzájuk köthető.

A boszniai háború volt a második világháború utáni legsúlyosabb európai katonai konfliktus, amely százezer halálos áldozatot követelt, és mintegy kétmillió embert kényszerített otthona elhagyására. Az akkor történteket a hágai Nemzetközi Törvényszék még mindig vizsgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.