Terrorgyanú

Evakuálták a szurkolókat - elmarad a német-holland meccs

A rendőrség rövid közleményben adta hírül, hogy lezárták a stadiont. A német rendőrség egy gyanús bőröndöt talált az épület közelében.

2015.11.17 19:55MTI

Elmarad a kedden 20.45 órára kiírt Németország-Hollandia barátságos labdarúgó-mérkőzés Hannoverben.

A mérkőzés azért marad el, mert a rendőrség tervezett robbantásos merényletről szerzett információkat - mondta Volker Kluwe hannoveri rendőrkapitány az NDR regionális közszolgálati médiatársaságnak. "Komoly tervek voltak arra, hogy valamit felrobbantsanak" - fogalmazott.

A részleteket később, sajtótájékoztatón ismertetik.

A stadiont rendben kiürítették.

A Spiegel Online hírportál szerint a stadion környékén láttak egy terrorcselekmények elkövetésére hajlamos iszlamistaként számon tartott embert. A német hatóságok országszerte 420 ilyen személyt tartanak nyilván.

Kora este egy gazdátlan csomagot találtak a stadion közvetlen környékén. Arról kiderült, hogy ártalmatlan.

A meccset a tervek szerint a helyszínen tekintette volna meg Angela Merkel német kancellár, aki a pénteki párizsi terrortámadások után ezzel is demonstrálni szerette volna a terrorizmussal szembeni elszánt küzdelmet.

A nap folyamán korábban a Brüsszelbe tervezett belga-spanyol labdarúgó-mérkőzést is lemondták biztonsági okok miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.