Merényletek Párizsban

"A fiam nem akart megölni senkit, csupán stresszes volt"

Megszólalt az Abdeslam-fivérek édesanyja. Szerinte önmagát felrobbantó fia nem akart megölni senkit.

2015.11.16 13:40MTI
Megszólalt az Abdeslam-fivérek anyja (Fotó: Daily Mail)

Az egyik azonosított párizsi öngyilkos merénylő Ibrahim Abdeslam. A 31 férfit kábítószer-kereskedelem és lopás miatt ismerték régebbről a hatóságok. Ibrahim volt az, aki a Comptoir Voltaire kávézó előtt robbantotta fel magát péntek este.

Fivérét, Mohamed Abdeslamot szombaton Brüsszelben tartóztatták le annak gyanújával, hogy köze lehet a párizsi támadássorozat megszervezéséhez.

A harmadik fiútestvér, a 26 éves Salah Abdeslam ellen pedig elfogató parancsot adtak ki. Őt egyébként nem sokkal a merényletek után a belga határon kikérdezték a hatóságok, akkor nem tűnt gyanúsnak, ezért elengedték.

A hétfőn megszólalt az Abdeslam-fivérek édesanyja, aki a fiúk unkaöccsén keresztül azt közölte: Ibrahim nem akart megölni senkit, csupán azért tette ezt, mert stresszes volt - olvasható a Daily Mail internetes lapban.

A brit portál újságírói azt édesanya otthona közelében szólaltatták meg a családot. Azt állítják, Ibrahim nem akart senkit megölni, csak stressszes volt és véletlenül hozhatta működésbe a testére erősített robbanóövet, amit szerintük az is bizonyít, hogy a helyszínen nem halt meg senki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.