Illegális bevándorlás

Több száz menekült szorult a horvát és a szlovén határállomás közé

Több száz menekült szorult a horvát és a szlovén határállomás közé, gyakorlatilag a senki földjére a horvátországi Drávamagyaródnál (Trnovec).

2015.10.19 11:53MTI

Helyszíni információk szerint azt követően állt elő ez a helyzet, hogy a szlovén hatóságok - arra hivatkozva, hogy Ausztria korlátozta a menekültek befogadását - egyszer csak leállították a menekültek átvételét Horvátországtól.

Egyidejűleg egy kordont is felállítottak az átkelő szlovén oldalának bejáratánál.

Ebben a helyzetben a Horvátországból érkező migránsok nem jutnak át Szlovéniába, ám a visszavezető utat ugyancsak kordonokkal zárták el a horvát oldalon a hatóságok, és rendőrsorfal állt fel a kerítés horvát oldalára. Így a menekültek a két ellenőrző pont közé szorultak.

A szakadó esőben végül a határállomást fedő tető alatt zsúfolódtak össze az emberek, néhányan tüzet gyújtottak, hogy felmelegedjenek az egyre hidegebb időben. A helyszínen mindössze nyolc fok van.

Mindenki azt várja, hogy Szlovénia újra megkezdje a migránsok fogadását, ám senki nem tudja, hogy ez mikor történik meg - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.