Elképesztő tett

Drámai tett: testébe kapaszkodva húzta ki az embereket a mocsárból

Iszapba süllyedt norvég madármegfigyelőket mentett meg egy thaiföldi munkás.

2015.10.17 17:57MTI
Screenshot

Drámai módon mentett meg egy halászásból hazatérő thaiföldi építőmunkás két norvég madármegfigyelőt, akik egy iszapmező fogságába rekedtek a délkelet-ázsiai ország déli részén: a férfi lefeküdt az iszapba, lehetővé téve, hogy a bajba jutottak testébe kapaszkodva húzzák ki magukat fogságukból.

A Krabi tartományban történt esetet egy bangkoki amatőr fotós rögzítette, és a videofelvételt közzétette Facebook-oldalán. Azóta legalább 1,6 millióan nézték meg posztját, sokan meleg szavakkal méltatták a megmentő bátorságát.

A norvég pár kamerákkal vonult fel egy folyó torkolatában péntek hajnalban, de az iszapmező jóval süppedősebbnek bizonyult, mint ahogy gondolták. Nagyon gyorsan süllyedni kezdtek, és szinte derékig merültek.

A thai média által Csat Uboncsindaként azonosított helyi építőmunkás halászatból hazafelé tartva vette észre a norvég párt. Először megpróbálta őket kihúzni, ám kísérlete sikertelennek bizonyult.

Utána egyenként partra vitte a pár kameráját, hátizsákját, táskáját, majd lefeküdt az iszapba és hagyta, hogy a bajbajutottak a testébe kapaszkodva húzzák fel magukat, hogy biztonságban kijuthassanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.