Mindkét felet felszólította

Kerry is elítélte az izraeli civilek elleni támadásokat

A nap folyamán palesztin támadók további három izraelit megöltek és 14-et megsebesítettek.

2015.10.14 08:18MTI

Elítélte az izraeli civilek ellen elkövetett palesztin "terrortámadásokat" kedden Bostonban John Kerry amerikai külügyminiszter, egyúttal mindkét felet az erőszak beszüntetésére szólította fel.

"Az Egyesült Államok a lehető legerőteljesebben elítéli az izraeli civilek elleni terrortámadásokat" - szögezte le újságírók előtt az amerikai diplomácia vezetője.

Hangsúlyozta, hogy véget kell vetni az erőszakra való felbujtásnak, a túl veszélyes helyzet - mint fogalmazott - nem kívánt következményekkel járhat. A nézetkülönbségeket békés eszközökkel kell rendezni - mondta.

A nap folyamán korábban John Kerry telefonon külön-külön beszélt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel és sürgette, hogy a két vezető kövessen el mindent az áldozatok számának további növekedése ellen. Ezt követően John Kirby külügyi szóvivő elítélte az erőszakot Izraelben.

Netanjahu izraeli kormányfő kedden rendkívüli tanácskozásra hívta össze biztonsági kabinetjét, miután a nap folyamán palesztin támadók további három izraelit megöltek és 14-et megsebesítettek.

Az erőszakcselekmények múlt hónapban történt kiújulása óta hét izraeli vesztette életét lövés, késelés vagy kődobálás következtében. Izraeli lőfegyverek legkevesebb 27 palesztin halálát okozták. Közülük tízet támadóként azonosítottak a hatóságok, a többiek a kőhajigálók és az izraeli katonák közötti összecsapásokban haltak meg.

A konfrontáció következtében több száz palesztin megsérült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.