Illegális bevándorlás

Romániának egyáltalán nem kellene menekültet befogadnia?

"A befogadás csakis önkéntes alapon működhet. Aki akar, fogadjon be, aki idehívta őket, az fogadja is be."

2015.10.13 10:18MTI

Traian Basescu volt román elnök szerint Romániának egyáltalán nem kellene menekülteket befogadnia.

Traian Basescunak a román közszolgálati televízió hétfő esti műsorában elmondott véleményét az Agerpres hírügynökség idézte. A volt államfő kijelentette: Románia hibázik, ha jövő héten nem módosítja álláspontját, és nem mondja azt, hogy nem fogad be menekülteket.

"A befogadás csakis önkéntes alapon működhet. Aki akar, fogadjon be, aki idehívta őket, az fogadja is be. És itt megvan Merkel asszonynak a felelőssége, mert az a bejelentése, hogy jöjjenek a szíriai menekültek Németországba, katasztrofális következményekkel járt" - idézte a hírügynökség Basescut. A politikus úgy vélte, hogy a kvótarendszer azért rossz, mert ösztönzi a migrációt.

A volt államfő csapdának nevezte azt a törekvést, hogy Románia ne kerüljön Magyarországgal egy csoportba. "Nem Magyarországra, hanem Romániára figyelek, és nem érdekel, hogy propagandacélokkal valaki engem is egybe csomagol Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával. Én tudom a nemzeti érdeket" - fogalmazott a volt elnök. Azt is hozzátette, hogy az Európai Unióban jelenleg 23 millió munkanélküli van, és elsősorban nekik kell munkahelyet biztosítani, nem pedig a bevándorlóknak.

Traian Basescu úgy vélekedett, hogy a menekültek kérdését az EU határain kívül kell rendezni. "Mindenáron be kell fejezni a háborút Szíriában, meg kell szüntetni az instabilitást Líbiában, ellenőrzés alá kell vonni az iraki állapotokat, és jobban kell ellenőrizni az afganisztániakat" - javasolta a volt román államfő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.