Egyiptom

Végleg szabadlábra kerülnek Mubarak korrupció miatt bebörtönzött fiai

A fiakat korrupciós vádak alapján idén májusban másodfokon három-három év szabadságvesztésre ítélték.

2015.10.12 12:47MTI

Végleg szabadlábra kerülnek Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök fiai, akiket korrupciós vádak alapján idén májusban másodfokon három-három év szabadságvesztésre ítéltek - jelentette hétfőn a CBC Extra nevű helyi hírtelevízió.

Gamál és Aláa Mubarakot apjukkal együtt közpénzek hűtlen kezeléséért ítélték el, mert - a vád szerint - több mint 125 millió egyiptomi fontot (közel 4,4 milliárd forint) sikkasztottak el.

A kairói büntetőbíróság mostani döntésével viszont helyt adott ügyvédjük kérelmének, amely szerint védencei a Mubarak-rezsimnek véget vető 2011-es forradalom óta ellenük folyó eljárások miatt már leülték a rájuk kirótt büntetéseket.

Az "elnöki paloták pereként" ismert ügyben azzal vádolták a volt államfőt és két fiát, hogy az említett paloták renoválására szánt állami forrásokból az említett összeget saját ingatlanjaik bővítésére fordították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.