Illegális bevándorlás

Nem csökken a Horvátországra nehezedő migrációs nyomás

Továbbra is áramlanak az országba az illegális bevándorlók, akiknek a száma megkétszereződött az elmúlt héten érkezettekhez képest.

2015.10.12 11:58MTI

A belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta 158 ezer illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt. Horvátország területére - a kelet-szlavóniai Babska és Tovarnik körzetébe - egy nap alatt 7000 migráns érkezett, akiket vonattal és buszokkal folyamatosan szállítanak a magyar határra.

A horvát közszolgálati rádió (HRT) helyszíni tudósítója szerint hétfőn reggel húsz, migránsokkal teli autóbusz indult el az opatovaci sátortáborból a magyar határ felé, és ugyanakkor húsz üres autóbusz érkezett, hogy újabb csoportokat szállítson el.

A tudósítások szerint a menedékkérők között nagyon sok a nő, a gyerek és a mozgássérült. Sokan közülük a hideg időjárás miatt már betegen érkeznek az ideiglenes befogadóállomásra. Gyakori a légzőszervi megbetegedés, a bőrbetegség és a viszketegség is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.