Oroszországból szeretettel

Csodafegyvert építettek Moszkvában

Komoly fejvakargatásra késztette az amerikai vezérkart az oroszok új repülőgépe.

2015.10.12 09:07ma.hu
Twitter user @henrycobb

Ugyan dübörög a béke, Moszkva és Washington csak finoman szájkaratéznak, sőt az Iszlám Állam még közös ellenséget is jelent, azért a két szuperhatalom sosem felejti el a hidegháborút és a fegyverkezési versenyt. Most kivételesen az óceán túloldalán gyöngyöznek izzadságcseppek a tábornokok és kémfőnökök homlokán, köszönhetően az oroszok legújabb fejlesztésének.

A PAK-FA vadászgép tulajdonságai ugyanis papíron felülmúlják az amerikaiak két üdvöskéjének, az F-22-nek és az F-35-nek a képességeit. Egy korábbi hírszerző szerint a Szuhoj gyár T-50 prototípus néven futó, ötödik generációs vadászgépe kiváló aerodinamikai kialakítással bír és mozgékonyabb, mint az F-35. 

A gép képes Mach 2 felett, azaz a hangsebesség kétszeresénél is gyorsabban repülni és lopakodó technológiával is felszerelték. Természetesen a legmodernebb fegyverzettel és egyéb high-tech megoldással pakolták tele, így komoly veszélyt jelenthet az amerikai légierő egyeduralmára.

A tesztidőszak ugyan még tart, de a hírek szerint a jövő évben az oroszok elkezdik a gyártást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.