Afrikaiak és szíriaiak

Legkevesebb 11 menekült fulladt a tengerbe az egyiptomi partoknál

A tartományi mentőalakulatok igazgatója, Ahmed el-Dzsanzúri szerint sikerült húsz, sérüléseket szenvedett túlélőt kimenteni a vízből.

2015.10.11 13:59MTI
Forrás: Youtube

Legkevesebb 11 afrikai és szíriai menekült fulladt a Földközi-tengerbe az egyiptomi partoknál - jelentette az egyiptomi sajtó vasárnap biztonsági és egészségügyi forrásokra hivatkozva.

A szíriai, szudáni és egyéb afrikai országokból származó menekültekkel szombat este süllyedt el egy csónak az észak-egyiptomi Kafr-as-Seik tartomány közelében. A tartományi mentőalakulatok igazgatója, Ahmed el-Dzsanzúri szerint sikerült húsz, sérüléseket szenvedett túlélőt kimenteni a vízből.

A helyi rendvédelmi hatóságok szerint a baleset környékén továbbra is tart a kutatóakció, amelyben egyebek mellett békaemberek is részt vesznek.

Az észak-egyiptomi partvidék az Európába irányuló illegális bevándorlás egyik fő útvonalán fekszik, bár jelentősége az idén csökkent, miután a Szíriából származó menekültek nagy része a Törökországon át vezető útirányt választotta. Az Egyiptomból Máltán keresztül Európába igyekvő emberek napokon keresztül, de van, hogy több hétig hánykolódnak a tengeren, sokszor megfelelő mennyiségű víz és élelem nélkül.

Az egyik legszörnyűbb tragédia során tavaly szeptember 6-án mintegy ötszáz ember vesztette életét, amikor egy Egyiptomból érkező hajó Málta partjai előtt elsüllyedt.

A Nemzetközi Menekültügyi Szervezet (IOM) adatai szerint idén eddig 3092 veszett a tengerbe, vagy tűnt el a Törökországból, illetve Afrikából Európába vezető útvonalakon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.