Illegális bevándorlás

"Magyarok, mellettetek vagyunk" - zengte a lengyel szélsőjobb Varsóban

Mintegy nyolcezren tüntettek a bevándorlók ellen, hallhatóak voltak a "Lengyelek a bevándorlók ellen" felkiáltások is.

2015.10.11 11:08MTI
MTI Fotó: Mohai Balázs

Mintegy nyolcezren tüntettek Varsóban a migránsok befogadása ellen szombaton. A főváros központjában tartott felvonulást a Nemzeti Radikális Tábor (ONR) nevű, parlamenten kívüli jobboldali radikális párt szervezte.

Lengyel sajtóbeszámolók szerint a nemzeti lobogókat, valamint az ONR zászlóit lengető tüntetők iszlámellenes transzparensekkel vonultak, miközben Európai Unió- és kormányellenes jelszavakat skandáltak, de hallhatóak voltak a "Lengyelek a bevándorlók ellen" vagy éppen a "Magyarok, mellettetek vagyunk" felkiáltások is.

A tömörülés hasonló tüntetéseket tartott az utóbbi napokban más lengyelországi városokban is.

Az ONR bírálja, hogy a varsói kormány szeptemberben elfogadta az Európai Bizottság menekültelosztási tervét, amelynek alapján Lengyelországnak további 4500 migránsról kell gondoskodnia, miután júniusban már felajánlotta kétezer közel-keleti és észak-afrikai menekült befogadását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.