Terrorizmus

Már 80 fölötti az ankarai robbantás halálos áldozatainak száma

Legkevesebb 86-an meghaltak és 189-en megsebesültek abban a kettős robbantásban, amely a törökországi Ankarában történt egy békés felvonuláson.

2015.10.10 15:42ma.hu

Egy internetre felkerült videón látszik a robbanás pillanata, miközben a fiatalok a békés összejövetelen vidáman énekelnek.

A robbanásokat a török kormány közlése szerint öngyilkos merénylő követte el, de még vizsgálják a történteket. Selami Altinok belügyminiszter az állam, a demokrácia és a török nép ellen irányuló támadásnak minősítette a kettős robbantást. Azt mondta: a biztonsági erők részéről nem volt hanyagság, nem ez vezetett Törökország közelmúltbeli történelmének legvéresebb merényletéhez.

A CNN Türk hírtelevízió közlése szerint a robbanások egy olyan békés felvonulás gyülekezőhelyén történtek, amelynek résztvevői az ország délkeleti részén a török állam és kurd fegyveresek között zajló konfliktus ellen terveztek tiltakozni.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.