22 halálos áldozat

Obama bocsánatot kért a kunduzi kórház elleni támadásért

A hétvégi bombázásban 22-en meghaltak több tucatnyian megsebesültek.

2015.10.07 20:34MTI

Bocsánatot kért az Orvosok Határok Nélkül (MSF) elnevezésű nemzetközi szervezettől a kunduzi kórház elleni amerikai légitámadásért szerdán Barack Obama amerikai elnök.

A hétvégi bombázásban 22-en meghaltak több tucatnyian megsebesültek.

Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője elmondta, hogy Obama felhívta Asraf Gáni afgán elnököt, hogy részvétét fejezze ki a kórház elleni amerikai csapás okozta emberveszteségekért. Hasonlóképpen fejezte ki részvétét az MSF elnökének is.

Az amerikai fegyveres erők részéről kedden hangzott el annak elismerése, hogy a hétvégén "tévedésből" támadták a levegőből a kunduzui kórházat, aminek következtében 22-en meghaltak és több tucatnyian megsebesültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.