Illegális bevándorlás

Bosznia-Hercegovina 100 ezer migránsra számít

A hatóságok készen állnak arra, hogy a migránsválság esetleges boszniai kihívásaira reagáljanak, probléma adódhat viszont akkor, ha óriási tömegek érkeznek egyszerre az országba.

2015.10.01 17:06MTI

Akár 100 ezer migráns is érkezhet Bosznia-Hercegovinába, ha az Európai Unió lezárja a határait - jelentette ki Sifet Podzic, a boszniai parlament védelmi és biztonsági bizottságának elnöke csütörtökön Szarajevóban a Nezavisne Novine című boszniai lap beszámolója szerint.

Hozzátette, a hatóságok készen állnak arra, hogy a migránsválság esetleges boszniai kihívásaira reagáljanak, probléma adódhat viszont akkor, ha óriási tömegek érkeznek egyszerre az országba.

A migránsválsággal összefüggésben Izet Nizam, a boszniai védelmi minisztérium külföldiekért felelős irodájának igazgatóhelyettese kijelentette, hogy egyelőre megtiltották az idegenforgalmi utalványok kiadását az országban a napokban történt visszaélések miatt. Emlékeztetett arra, hogy kedden tíz szíriai állampolgár érkezett a boszniai fővárosba a menetrend szerinti Isztambul-Szarajevó légi járattal. A szírek érvényes turistavízummal rendelkeztek, amelyeket az egyesült arab emírségekbeli Abu-Dzabiban, a boszniai nagykövetségen állították ki egy szarajevói hotel érvényes idegenforgalmi utalványai alapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.