Illegális bevándorlás

Németországban ölik egymást a migránsok

Ezúttal Hamburgban szabadult el a pokol. A rendőrség szerdán avatkozott közbe, és csütörtök reggelre sem tudta helyreállítani a rendet.

2015.10.01 09:11MTI

Sajtójelentések szerint szír és afgán menedékkérők estek egymásnak egy volt barkácsáruházban kialakított befogadóállomáson. A rendőrség 50 emberrel szállt ki a helyszínre még szerdán délelőtt. Napközben többször kiújult a konfliktus, ezért a szállás környékén összevont rendőri erőknek többször közbe kellett lépniük.

Az éjszaka sem volt nyugodt, a ZDF országos közszolgálati televízió szerint a rendőrök még csütörtök reggel is intézkedtek.

Az összecsapásokban nagyjából 200 menedékkérő vett részt, többen megsebesültek. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért mérgesedett el a helyzet.

Németországban az utóbbi két hónapban legkevesebb 12 tömegverekedés történt menedékkérőket befogadó intézményekben. Általában különböző nemzetiségű csoportok csapnak össze. Szintén jellegzetes, hogy viszonylag csekély súlyú ügyekből keletkezik tömegverekedésbe torkolló konfliktus. Például a legutóbbi, a Hessen tartományi kassel-caldeni egykori repülőtéren vasárnap történt verekedés kiváltó oka az volt, hogy egy albán fiatal tolakodott ebédosztás közben, és ezt nehezményezte egy idősebb pakisztáni menedékkérő.

Szakértők szerint a konfliktusok elsősorban a menekültszállások zsúfoltsága miatt mérgesednek el.

A hamburgi szállásokon minden hely betelt. A tartományi rangú Hansa-városban keddről szerdára és szerdáról csütörtökre virradó éjjel is több száz menedékkérő a szabad ég alatt éjszakázott, mert nem tudták elhelyezni őket.

A tartományi törvényhozás várhatóan csütörtök fogad el egy jogszabályt, amely felhatalmazza a hatóságokat, hogy azonnali hatállyal lefoglaljanak használaton kívüli kereskedelmi, ipari ingatlanokat.

A Hamburger Morgenpost című lap az online kiadásában arról számolt be, hogy szerdára virradó éjjel tűzoltók hatósági utasításra feltörtek egy üresen álló teniszcsarnokot, amelyben 250 menedékkérőnek rögtönöztek átmeneti szállást.

Az 1,7 millió lakosú városban már 30 ezer menedékkérőt helyzetek el, és naponta 400-500 újabb ember érkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.