Akkor kire potyognak?

Nem is az Iszlám Állam állásait bombáztatja Putyin? - Videó

A szírek szerint civilek, nők és gyerekek haltak meg az orosz légicsapásokban, amit elvileg az Iszlám Állam militánsai ellen indítottak.

2015.09.30 22:06ma.hu

A Syrian Truth Facebook-oldal szerint Oroszország nem is az Iszlám Államot bombázza Szíriában, hanem a civileket, illetve a nem iszlamista szír felkelőket, a videón látható bombázás során például a Szabad Szíriai Hadsereg gyülekezőhelyét semmisítették meg. A Putyin légiereje által végrehajtott műveletek katonai célja állítólag korántsem a szíriai kormánycsapatok támogatása az Iszlám Állam (dzsihadista szervezet) elleni támadásaiban.

A hírek szerint az orosz hadsereg a nyugat-szíriai Homsz város közelében lévő célpontokat támadott. A védelmi minisztérium közlése szerint az orosz hadsereg katonai felszerelésekre, kommunikációs berendezésekre, illetve fegyver-, üzemanyag- és lőszerraktárakra mért csapást Szíriában. Washington azonban szintén úgy véli, hogy Moszkva nem az Iszlám Állam állásait támadja, az Egyesült Államok külügyminisztere egyenesen tiltakozott Oroszország Szíriában végrehajtott légicsapásai ellen.

Amennyiben nem jelenik meg a lenti videó, itt megnézheti >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.