Ejtőernyős ugrás közben életét vesztette

A halálba ugrott ejtőernyőjével az amerikai MTV extrémsportolója

Ejtőernyős ugrás közben fának csapódott és életét vesztette Erik Lars Roner amerikai extrémsportoló, akit a Nitro Circus című MTV-műsorból ismerhetnek a tévénézők.

2015.09.29 12:33MTI
Brent Harrison / FilmMagic

A kaliforniai Tahoe City-ből való 39 éves sportoló egy jótékonysági golfbajnokságon ugrott együtt társaival hétfőn, amikor a baleset történt - közölte a Placer megyei sheriff hivatala.

A sportolót a helyszínen halottnak nyilvánították. A többi ejtőernyős biztonságban földet ért. Jelenleg vizsgálat folyik a baleset ügyében, az amerikai légügyi hatóságot (FAA) is értesítették.

Roner profi síelő, bázisugró és az extrémsportokban utazó Nitro Circus csapat tagja volt. Utóbbit az MTV csatornáról is ismerheti a közönség.

"Nekicsapódott egy fának... nagyon erősen. Nem tudom, hogy mi történt azután" - mondta az egyik szemtanú.

Az Észak-Kaliforniában felnőtt Roner már fiatalon beleszeretett a síelésbe. Az ő nevéhez is fűződik a sí-bázisugrás megszületése, amikor az ugró sítalpakkal rugaszkodik el a magas szikláról és ejtőernyővel ereszkedik a földre.

A kétgyerekes apa a világ minden táján teljesített ugrásokat - írta a Los Angeles Times.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.