Amerikában járt a pápa

Ferenc pápa megáldott egy művészeti installációt Philadelphiában

Az amerikai látogatáson tartózkodó Ferenc pápa felkeresett és megáldott vasárnap Philadelphiában egy művészeti installációt, egy 110 ezer csomóval feldíszített műbarlangot, amelyet kedvenc festménye, A csomókat feloldó Mária ihletett.

2015.09.28 10:42MTI

A katolikus egyházfőt megragadó kegykép az augsburgi Szt. Péter-, más néven Perlach-templomban látható, ez a Szűzanyát ábrázolja, amint kibogoz egy hosszú szalagra kötött csomót, jelképeként az élet nehézségei megoldásának.

Jorge Mario Bergoglio az 1980-as évek közepén, augsburgi tanulmányai idején fedezte fel a képet, amelyről másolatokat vitt vissza magával Argentínába, egy új Mária-mozgalmat indítva el hazájában és a szomszédos Brazíliában, sőt még azon is túl.

A philadelphiai Szent Péter és Pál bazilika mellett felállított grotta látogatóit arra ösztönzik, hogy írják fel gondjaikat egy szalagra és azt kössék fel a barlang falára, illetve segítsenek másokon azáltal, hogy kibogozzák és eltávolítják a már ott lévő "problémacsomókat".

A pápa látogatása előtt 30 ezer csomó volt a grotta falán, és további 80 ezret helyeztek el azok a tömegek, amelyek a katolikus családok világtalálkozójára és a Ferenc pápával való találkozásra érkeztek az amerikai nagyvárosba - közölte Mary Scullion apáca, a hajléktalanokat segítő és az installációt is finanszírozó Project Home alapítója.

A nővér szerint sokaknak jelent megerősítést és vigaszt, hogy látták a pápát itt imádkozni és megáldani a csomóoldó Madonna ihletette installációt.

Az előre be nem jelentett pápai látogatás alkalmával bemutatták az egyházfőnek azt a stólát, amelyet a grottára felerősített szalagokból készítettek az installációt megalkotó helyi művészek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.