Legfontosabb a család és a környezet védelme

Monumentális misével zárta amerikai látogatását a pápa

A philadelphiai Benjamin Franklin Parkway-en tartott miséjének középpontjába a katolikus egyházfő ismét látogatásának két fő témáját, a családot és a környezet védelmét helyezte.

2015.09.28 07:43MTI

"Nem engedhetünk meg terméketlen viszályokat. Otthonaink védelmének sürgető kihívása magába foglalja azt is, hogy egyesítsük az emberi családot teljes egészében egy szerves és fenntartható fejlődés megtalálása érdekében" - mondta Ferenc pápa, visszatérve az éghajlat felmelegedése és a környezetszennyezés témájára néhány hónappal az év végi párizsi klímacsúcs előtt.

Az egyházfő, aki pápamobilján, a pennsylvaniai főváros fő sugárútján összesereglett több százezres tömeg kiáltásai közepette érkezett a mise helyszínére, gyermekeket ölelt meg és megáldotta néhány hajléktalan imaszalagját.

A hívek előtt Ferenc pápa ismét a családot említette egy egészséges társadalom egyedüli támaszaként. "A férfi és a nő közötti szövetség életet ad és feltárja Istent" - hangoztatta, családalapításra biztatva minden fiatalt. Nem sokkal a nyilvános mise vége előtt jelentették be, hogy a családok világtalálkozóját - amelyre most éppen Philadelphiában került sor - legközelebb 2018-ban az írországi Dublinban tartják meg.

A katolikus egyházfő a francia hírügynökség beszámolója szerint arra is felszólított minden keresztényt, hogy lássa meg a jót saját szűk univerzumán kívül is.

Veszélyes kísértésnek, egyúttal eltévelyedésnek nevezte "azt a benyomást kelteni, hogy a Szentlélek nem találhatja meg helyét azokban, akik nem a mi csoportunkhoz tartoznak, akik nem olyanok mint mi".

Ferenc pápa előzőleg egy börtönt is meglátogatott Philadelphiában, a megváltás reményét adva mintegy száz elítéltnek, köztük feltételezett gyilkosoknak, erőszaktevőknek és gengsztereknek. A pápa este visszaindult Rómába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.