Illegális bevándorlás

5 kilométeres a kamionsor Röszkénél

Mintegy öt kilométeres a kamionsor az európai E75-ös autópálya Röszke-Horgos határátkelőjénél a határállomás szerb oldalán, a várakozási idő félnapos.

2015.09.26 14:56MTI

Az M1 aktuális csatorna szombat délutáni beszámolója szerint hiába nyílt meg a horvát-szerb határ, a magyar-szerb határon nem csökkent a forgalom, a kamionosok továbbra is inkább kerülnek, mert attól tartanak, a horvát-szerb határon ismét korlátozásokat vezetnek be.

A személyautók forgalmában nincs fennakadás.

Zágráb a migránsválsággal összefüggésben hétfő éjjel zárta le a belépő teherforgalom előtt - a romlandó árut szállító kamionok kivételével - az egyetlen, akkor még nyitva álló határátkelőhelyet Szerbia és Horvátország között.

Szerbia válaszként szerda éjfélig adott ultimátumot a horvát kormánynak a határnyitásra, majd miután ez lejárt, megtiltotta a Horvátországban regisztrált, illetve a horvát árut szállító teherautók belépését az országba. Erre válaszul a horvát hatóságok csütörtök éjféltől péntek 17 óráig egyetlen Szerbiában regisztrált gépjárművet sem engedtek be Horvátországba Szerbia felől.

A bajakovói és a tovarniki átkelő zárlatának pénteki feloldása ellenére a másik hat horvát-szerb határátkelő zárva maradt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.