Illegális bevándorlás

Megérkezett Münchenbe az első különvonat Magyarországról indult menedékkérőkkel

Megérkezett szombat kora délután a müncheni főpályaudvarra az első különvonat, amely Magyarországról indult menedékkérőket szállított Ausztriából.

2015.09.05 14:58MTI

A Deutsche Bahn német vasúttársaság korábban azt jelezte, hogy a szerelvény még 13 óra előtt érkezhet meg a bajor tartományi fővárosba, és nagyjából 500 menedékkérőt szállít majd. A vonat a vártnál később és kevesebb menedékkérővel, mintegy 250 emberrel érkezett meg - jelentette a BR bajor közszolgálati médiatársaság.

Délelőtt menetrendszerinti járatokkal már körülbelül 350 Magyarországról indult menedékkérő érkezett Münchenbe.

A bajor hatóságok szerint szombaton 5 ezer és 7 ezer között lehet a Magyarországról érkező menedékkérők száma.

A menedékkérőket regisztrálják, ellátják, majd a müncheni nemzetközi vásár két pavilonjában kialakított ideiglenes szálláson, vagy pedig a München melletti Grasbrunnban működő állomáson helyezik el őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.