Illegális bevándorlás

A német rendőrség több ezer Magyarországról indult menedékkérő érkezésére számít szombaton

Ivo Priebke, a szövetségi rendőrség szóvivőjeszerint nem tudják pontosan, hogy hány ember várható Magyarországról, mert "eltérő jelentéseket" kaptak a "menedékkérők mozgásáról".

2015.09.05 10:18MTI

Több ezer Magyarországról indult menedékkérő érkezhet szombaton Németországba a határőrizetért is felelős német szövetségi rendőrség szerint.

Ivo Priebke, a szövetségi rendőrség szóvivője az MTI-nek azt mondta, nem tudják pontosan, hogy hány ember várható Magyarországról, mert "eltérő jelentéseket" kaptak a "menedékkérők mozgásáról".

Az viszont biztosnak tűnik, hogy több ezren érkezhetnek meg szombaton busszal és vonattal a bajor-osztrák határra.

Ezért "minden mozgósítható erőt és tartalékot oda irányítottunk" - mondta a szóvivő.

A menedékkérőket a szövetségi rendőrség munkatársai a német határ átlépése után regisztrálják, ellátják, majd a menedékkérőket befogadó állomáshelyekre szállítják.

Szombatra virradó éjjel Werner Faymann osztrák kancellár közölte: Angela Merkel német kancellárral való egyeztetése után Orbán Viktort is tájékoztatta, hogy Ausztria és Németország - a kialakult szükséghelyzetben - megengedi, hogy a Magyarország felől érkező migránsok az országukba utazzanak.

Georg Streiter német helyettes kormányszóvivő megerősítette Werner Faymann bejelentését.

Az ARD német országos közszolgálati televízió beszámolója szerint Georg Streiter elmondta, hogy a döntést több megbeszélés után hozták meg.

A Spiegel Online hírportál azt írta, hogy a döntést Angela Merkel német kancellárnak Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Werner Faymann osztrák kancellárral folytatott megbeszélései előzték meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.