Diploma

A bukaresti egyetem etikai bizottságának elnöke szerint plagizált a román miniszterelnök-helyettes

Plagizált Gabriel Oprea román miniszterelnök-helyettes a doktori dolgozatának megírásakor - állítja Marian Popescu, a Bukaresti Tudományegyetem etikai bizottságának elnöke.

2015.09.04 12:26MTI

A román médiának nyilatkozva Popescu kifejtette, hogy személyes véleményt mond, mert a bukaresti egyetem testülete nem vizsgálhatta meg a dolgozatot. A magas rangú tisztségviselők esetében ugyanis az oktatási minisztérium alárendeltségébe tartozó tudományos kutatások etikai bizottsága illetékes eljárni. Ez a testület már júliusban bejelentette, hogy Oprea nem plagizált.

A bukaresti egyetem etikai bizottsága korábban Victor Ponta miniszterelnök esetében is megállapította, hogy doktori dolgozata plágiumnak minősül. Ponta 2012 végén lemondott doktori címéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.