Rémült és mérges

Elvesztettek egy 2,5 méteres királykobrát

A lánykígyó otthon maradt, párja azonban meglépett egy farmról, egész Florida a mérges királykobrára vadászik.

2015.09.03 21:40ma.hu
Mike Kennedy FB-oldal

A floridai természetvédő szervezet, a Florida Fish and Wildlife Conservation Commission is részt vesz abban a keresésben, mely során egy 2,5 méteres királykobrát keresnek. A hüllő Orange megye egyik farmjáról lépett le, ahol engedéllyel tartották. A hím kobra zöld és sárga, valamint nagyon veszélyes.

Chris Roszkowiak szakértő szerint egyelőre senki sem látta, valószínűleg a fákkal benőtt farmon belül tartózkodik.

Az állat nem őshonos Floridában, Mike Kennedy és felesége, Valerie a legális tulajdonosai a kígyópárnak. A házastársak a Discovery csatornán látható "Airplane Repo" sorozat sztárjai, a szomszédok szerint rengetek egzotikus állatot tartanak.

Mindenesetre a kígyók jól másznak, de nem bírják túlságosan a meleget, így minden bizonnyal nappalra hűs helyet keres magának az állat, és inkább éjszaka közlekedik. Jó menedék lehet számára egy garázs vagy akár egy pince is.

A királykobra átlagos hossza 3,5-4 méter, legnagyobb hossza 5,6 méter, ezzel a leghosszabb mérgeskígyófaj. Ha a királykobra fenyegetve érzi magát, képes hossza egyharmadára felegyenesedni. Egyes esetekben ez meghaladhatja egy átlagember magasságát. A különleges fejlődésű nyálmirigyek a szemek mögött találhatók és mérget választanak ki. Amikor a kígyó az áldozatába harap, a méregfogakon át méreg préselődik a sebbe. Fenyegetettség esetén nyakát a mozgatható bordák segítségével kalapformájúra terpeszti ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.