Szakértői vélemény

Szíria: a helyzet amerikai megoldásra vár

A Magyarországra érkező bevándorlók mintegy harmada lehet szíriai, többségük Afganisztánból és Pakisztánból jött.

2015.09.03 13:51MTI

Szíriában addig tudnak működni terrorszervezetek, amíg tart a pénzügyi és logisztikai utánpótlásuk az Arab-öbölből, ez pedig csak addig lehetséges, amíg azt az Egyesült Államok megengedi - mondta Sógor Dániel Közel-Kelet-kutató az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Hangsúlyozta: Szíriában nem polgárháború, hanem háború folyik, hiszen külföldi fegyveresek harcolnak a kormány ellen és mészárolják a szír lakosságot, az állam azonban egész jól tartja magát a helyzethez képest.

Sógor Dániel közölte, Szíria kap ugyan segítséget, de nem sokat. A térségben Iránból és Libanonból érlezik a legtöbb támogatás; a napokban Tunéziából is járt ott egy delegáció, Algériából, Egyiptomból is kapnak segítséget, tehát azokból az országokból, amelyek megtapasztalták az arab tavaszt.

A Magyarországra érkező bevándorlókról azt mondta, mintegy harmaduk lehet szíriai, többségük azonban Afganisztánból és Pakisztánból jött. Az ő esetükben kérdés, miért most indultak el, hiszen ott nem változott a helyzet a közelmúltban - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.