Égiháború

Az izraeliek légicsapást mértek a Hamász állásaira

Az izraeli hadsereg csapást mért csütörtökön a Hamász szélsőséges palesztin szervezet állásaira a Gázai övezetben, ahonnan előző nap dél-izraeli lakóházakat lőttek.

2015.09.03 09:39MTI

A hadsereg közleményében kitért rá, hogy korábban a Gázai övezetből találatok érték a szomszédos Netív Haaszara izraeli település számos lakóházát. Az épületekben károk keletkeztek, de senki sem sebesült meg.

Az izraeli közleményben az áll, hogy a légicsapást a Hamász egyik katonai őrhelyére mérték a Gázai övezet északi részén, ahonnan előzőleg izraeli települést értek lövések.Az izraeli sajtó úgy tudja, hogy az említett Hamasz-állás az iszlamista szervezet egyik gyakorlóbázisa.

Palesztin biztonsági források ezzel egy időben arról számoltak be, hogy egy repülőgép két rakétával támadott egy palesztin gyakorlóteret Bét-Lahíja településen, a Gázai övezet északi részén. A bázis a Hamász fegyveres szárnya, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádok ellenőrzése alatt áll. A támaszponton károk keletkeztek, de nem voltak emberi áldozatok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.