Cirkálás

Öt kínai hadihajót észleltek a Bering-tengeren

Mindeközben Barack Obama éppen Alaszkában tartózkodik.

2015.09.03 07:21MTI

Öt kínai hadihajót észleltek a Bering-tengeren, egy időben Barack Obama elnök alaszkai látogatásával - jelentette szerdán a The Wall Street Journal.

Bill Urban, a Pentagon szóvivője közölte, hogy először jelentek meg a Kínai Népköztársaság hadihajói a Bering-tengeren. Kijelentette, hogy az Egyesült Államok tiszteletben tartja minden országnak azt a jogát, hogy a nemzetközi jognak megfelelően a nemzetközi vizeken katonai járműveket üzemeltessen.

Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője a Bering-tenger fölött elszálló elnöki különgépen újságíróknak megerősítette, hogy kínai hadihajókat észleltek a térségben, de azok a védelmi minisztérium értékelése szerint nem fejtettek ki fenyegető tevékenységet. A hajók jelenlétének célja ugyanakkor nem világos.

A kínai flottilla három tengerfelszíni és egy kétéltű hadihajóból, valamint egy szállítójárműből áll.

Hszi Csin-ping kínai elnököt egyébként még ebben a hónapban állami látogatásra Washingtonba várják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.