Tanulmány

Befogadóbb jellegű oktatási és képzési rendszerre törekszik az unió

Befogadóbb jellegű oktatási és képzési rendszer igényét fogalmazta meg az uniós tagországok és az Európai Bizottság közös tanulmánya, amelyet kedden, az új tanév kezdetéhez időzítve tettek közzé Brüsszelben.

2015.09.01 15:22MTI

A dokumentum a tagországok közötti együttműködés erősítését indítványozza az oktatás és képzés területén. Ez az együttműködés - olvasható a tanulmányban - különösen fontos abból a szempontból, hogy választ kell találni az ifjúság radikalizálódásának jelenségére.

Navracsics Tibor, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportügyekkel foglalkozó magyar EU-biztos a tanulmány közzétételéről szóló közleményben úgy vélekedett, hogy az európai fiatalok közös kihívásokkal kerültek szembe, és a radikalizálódás veszélye jól mutatja, mennyire sürgető teendő az oktatásban rejlő lehetőségek javítása.

"Az oktatási miniszterekkel együtt keményebben fogunk dolgozni annak érdekében, hogy visszaszorítsuk a korai iskolaelhagyást, fellépjünk a társadalmi kirekesztés ellen, és támogassuk az osztályok sokféleségét szerte Európában" - hangsúlyozta Navracsics.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.