Találtak még egy holttestet

Hatra emelkedett a spanyol tűzijátékgyár-robbanás áldozatainak száma

Hatra nőtt a halálos áldozatok száma egy északkelet-spanyolországi tűzijátékgyárban történt robbanás után.

2015.09.01 12:17MTI

Kedd hajnalban megtalálták annak az eltűnt munkásnak a holttestét is, akit fél napja kerestek a hatóságok a Zaragoza egyik külső kerületében történt robbanás után.

A gyárban dolgozók közül hatan kerültek kórházba, közülük három ember állapota súlyos, többségük füstmérgezést, égési sérüléseket szenvedett. A könnyű sérültek egyike már elhagyhatta a kórházat.

A szemtanúk beszámolói szerint a hétfő kora délután történt hatalmas robbanást még 9 kilométerre a gyártól, Zaragoza belvárosában is hallani lehetett, és az épületből felszálló hatalmas füstoszlop is messziről látszott.

A több televíziós csatornán is bemutatott légi felvételeken jól látszik, hogy a 12 hektárnyi területen elhelyezkedő gyár mintegy fele megsemmisült a robbanásban.

Az Antenna 3 nevű csatorna néhány héttel ezelőtt forgatott az Európában az egyik legjelentősebbnek számító tűzijátékgyárban, amely 1860 óta készít pirotechnikai eszközöket és a világ minden tájára szállítja termékeit. Megmutatták, hogy a gyár nem egyetlen nagy, hanem 38 különálló kis épületből áll, ezek egymástól több méter távolságban helyezkednek el, és mindegyikben egy-egy munkás dolgozik. Erre épp a balesetek megelőzése miatt van szükség, azért, hogy egy esetleges robbanás esetén a lehető legkisebb legyen a kár - részletezte az egyik ott dolgozó, hozzátéve, hogy mivel robbanóanyaggal dolgoznak, a legkisebb szikra is végzetes lehet.

A tűzijátékgyár történetében hasonló méretű tragédia még nem fordult elő. Az ABC című napilap úgy tudja, eddig öt baleset történt a gyárban és ezeknek összesen 10 halálos áldozata volt.

A hétfői robbanás okát még vizsgálják a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.