Lapszemle

Nemzetközi sajtó: a határzár "eddigi egyetlen hatása az, hogy még több menekült érkezik"

A Die Welt című konzervatív német lap az ideiglenes műszaki határzárral kapcsolatban közölt cikket hétfői számában.

2015.08.31 13:26MTI

Boris Kálnoky a Magyarország a legrosszabbra készül című írásában kiemelte, hogy az Országgyűlés egy olyan törvénycsomagról vitázik, amely "keményebb büntetéseket és tömeges kiutasításokat" tenne lehetővé "menekültválság" esetén.

Hangsúlyozta: a határzár "eddigi egyetlen hatása az, hogy még több menekült érkezik", és "egyelőre meg lehet kérdőjelezni", hogy "több értelme lesz-e az akadálynak, amikor majd teljesen elkészül".

A tervezett új szabályok szerint a menedékkérőket "őrizetben tartják" ügyük lezárásáig, ami "ellentmondhat az uniós jognak", de sok idő eltelhet, amíg az EU "jogerős" módon reagál az intézkedésre, és a kormány valószínűleg abban "reménykedik", hogy addigra vége lesz a menekültválságnak - vélte a Die Welt szerzője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.