Illegális bevándorlás

Nem 50, hanem 70 holttestet találtak az elhagyott teherautóban Ausztriában

A rendőrség eredetileg ötvenre becsülte a Magyarországról érkezett gépkocsiban talált halottak számát.

2015.08.28 09:11MTI

Több mint hetven holttestet találtak a nyomozók abban a csempészjárműben, amelyet csütörtökön fedeztek fel az osztrák A4-es autópálya egyik leállósávjában - közölte pénteken az osztrák belügyminisztérium.

A rendőrség eredetileg ötvenre becsülte a Magyarországról érkezett gépkocsiban talált halottak számát.

Fotó: screenshot


Magyar a tulajdonosa a menekültek holttesteivel megtalált teherautónak

A magyar cégnek Budapesten van a székhelye, viszont a képviselőivel a kormányhivatal sem tudja felvenni a kapcsolatot >>>

Mint ismeretes, magyar rendszámmal, szlovák reklámfeliratokkal rendelkezik az a teherautó, aminek rakterében menekültek holttesteit találták. A szlovák feliratok ellenére a jármű legutóbbi ismert tulajdonosa egy magyar cég, a MasterMobilKer Kft.

A 2011-ben alapított vállalkozás fő tevékenységi köre a gépjármű- és könnyűgépjármű-kereskedelem, de a céginfo.hu adatai szerint profiljához tartozik még a fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelem, gépjárműjavítás, -karbantartás, fizikai közérzetet javító szolgáltatás és éttermi, mozgó vendéglátás.

Az interneten elérhető adatok szerint a tulajdonos egy magyar férfi, akinek lakcíme egy Kecskeméthez közeli tanya. 2015 májusa óta egy Ukrajnában született és ottani lakhellyel rendelkező férfi is jogosult a céget képviselni, az ő kézbesítési megbízottja egy magyar férfi petőfiszállási lakcímmel.

A XIV. kerületi okmányiroda tavaly novemberben próbált levelet írni a cégnek, de "elköltözött" jelzéssel kapta vissza azokat.

Az Ausztriában talált teherautót - több másikkal együtt - a Hyza valamikor tavaly vagy tavalyelőtt eladta. A jármű új tulajdonosa egy szlovákiai vállalat lett, az autót, amelyről a régi reklámokat nem távolították el, továbbadta a magyarországi MasterMobilKer Kft.-nek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.