Illegális bevándorlás

Németországban tömegverekedés volt egy befogadóállomáson

Tömegverekedés volt csütörtökön a németországi Alsó-Szászország tartományban egy befogadóállomáson, ahol felnőtt kísérő nélkül érkezett kiskorú menedékkérőket helyeztek el, a helyi rendőrség közleménye szerint hatan megsérültek.

2015.08.27 21:47MTI

A Göttingen melletti Mündenben működő állomáson nagyjából hatvanan verekedtek. Az összecsapást két csoport egyelőre ismeretlen okból kirobbant vitája előzte meg - áll a közleményben, amely szerint több környező településről irányítottak a helyszínre autós járőröket, és kutyás egységeket is kivezényeltek.

Három menedékkérő és három gondozó könnyebb sérüléseket szenvedett. A nyugalom azután állt helyre, hogy a rendőrök elkülönítették egymástól a verekedőket.

Németországban az utóbbi évtizedek legerősebb menekülthulláma miatt szinte mindenhol zsúfoltak a menedékkérők szállásai, és nem először fordult elő tömegverekedés. Szakértők szerint az elhelyezés nem megfelelő körülményei és a menedékkérők nehéz élethelyzete révén akár apróságok miatt is könnyen alakulhat ki heves konfliktus.

A német pszichoterapeuták szövetségi kamarájának (BPtK) becslése szerint a németországi menedékkérők 40 százaléka a poszttraumás stressz szindróma (PTSD) nevű szorongásos zavartól szenved a hazájában vagy menekülés közben átélt megrázkódtatások miatt, de csupán körülbelül 5 százalékuk részesül pszichoterápiás kezelésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.