Illegális bevándorlás

Bukarest: nem érintett román állampolgár a holttesteket rejtő teherautó ügyében

Egyetlen román állampolgár sem érintett annak az Ausztriában elhagyott kamionnak az ügyében, amelynek rakterében megfulladt migránsokat találtak.

2015.08.27 20:24MTI
MTI/Krizsán Csaba

A bukaresti külügyminisztérium azokra a hírekre reagált, amelyek szerint az autópályán hátrahagyott jármű tulajdonosa román lenne.

A közlemény szerint Románia bécsi nagykövetségét az osztrák hatóságok arról tájékoztatták, hogy a jármű ideiglenes magyar rendszámokkal rendelkezik. "Az eddigi információk szerint egyetlen román állampolgár sem érintetett az ügyben. Az osztrák rendőrség folytatja a nyomozást" - olvasható a bukaresti közleményben.

A dokumentum hozzáteszi: Románia budapesti nagykövetségével a magyar hatóságok azt közölték, hogy a kamion ideiglenes rendszámát nem román állampolgár igényelte.

MTI/Krizsán Csaba


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.