Sosem szabadulhat

Tizenkétszeres életfogytiglan és még 3300 év - ennyit kapott a coloradói mozis gyilkos

Három éve a Colorado állambeli Aurora egyik mozijában agyonlőtt 12 embert, további 70-et pedig megsebesített.

2015.08.27 08:09MTI
Wikipedia/Medeis

Az állig felfegyverzett, rendőrkommandós védőfelszerelést viselő Holmes 2012. július 20-án Denver Aurora nevű elővárosának Century 16 nevű multiplex mozijában, a Batman-sorozat legújabb részének éjféli bemutatóján nyitott tüzet a nézőtéren ülőkre.

Tizenkétszeres életfogytig tartó és további 3318 évi börtönbüntetésre ítélte az illetékes bíró szerdán James Holmest, aki három éve a Colorado állambeli Aurora egyik mozijában agyonlőtt 12 embert, további 70-et pedig megsebesített.

Carlos A. Samour bíró ítéletében szembeállította a 27 éves Holmes kegyetlen tettét az esküdtszék egy tagjának könyörületességével, mert az illető a testületben egyedül az életfogytig tartó börtönbüntetésre szavazott a halálbüntetés helyett, és a vádlott így megmenekült a méreginjekcióval végrehajtandó legsúlyosabb büntetéstől.

Miután ez az egy esküdt az életfogytig tartó börtönbüntetésre szavazott, a bíró sem hozhatott más ítéletet. Samour fél órán át arról beszélt, miért tartja jónak ezt az igazságszolgáltatási rendszert, és hogy ez a büntetőper szerinte miért volt igazságos. Egyes túlélők ugyanis méltatlannak tartják, hogy Holmest nem végzik ki, és szerintük viszonylag kényelmes élete lesz a rács mögött.

Az elítélt semmilyen feltétellel nem helyezhető szabadlábra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.