Illegális bevándorlás

Közel háromezren érkeztek Macedóniába egy nap alatt

Közel háromezer menekült lépte át kedden a görög-macedón határt Gevgelijánál, többségük a balkáni útvonalon igyekszik elérni Nyugat-Európát.

2015.08.26 14:26MTI

Úgy tűnik, ezzel beigazolódhat Melissa Fleming, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szóvivőjének előző napi előrejelzése, miszerint a következő hónapokban naponta akár háromezer, többségében a polgárháború sújtotta Szíriából és a környező országokból menekülő ember érkezhet a balkáni országba.

A szóvivő azt mondta, ennek oka elsősorban az iraki erőszak és a szíriai polgárháború folytatódása, valamint a szíriai menekültek "rosszabbodó életkörülményei" Törökországban, Jordániában és Libanonban.

Macedóniai sajtóértesülések szerint a menekültek többsége Gevgelijából autóbusszal vagy vonattal már szerdára virradó éjszaka továbbindult a szerb-magyar határ felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.