Fél évet töltött börtönben a Szikla

Hollywoodi sztár a rácsok mögött

Örökre megváltoztatta a bebörtönzöttek életét Dwayne "The Rock" Johnson.

2015.08.24 18:36ma.hu
Dwyane Johnson / Instagram

A pankrátorból lett színész fél éven át minden nap jelen volt egy Miami államban található börtön kiképzőtáborában, ahol a fiatalkorú elítélteket próbálta helyes útra terelni.

A saját bevallása szerint patyolat tisztának nem nevezhető múltú Johnson számára nem volt újdonság a helyzet, hiszen egyik filmjében hasonló módon próbálja jó útra téríteni egy javítóintézet lakóit, de itt élesben ment a dolog.

Amikor ezek a fiatalok megkapták öt évtől akár életfogytig tartó börtönbüntetésüket, mindannyian vállalták bíró előtt, hogy részt vesznek a börtön kiképzésén, ami után jobb emberként térhetnek vissza a társadalomba. Johnson az első éjjelen elmondta az ifjú bűnelkövetőknek, hogy számukra elképzelhetetlen módon és mértékben meg fogja törni őket, de a végén mégis emelt fővel távozhatnak. És így is történt.

Ami a legmegdöbbentőbb az egészben, hogy az eddig a programban résztvevők mindössze nyolc százaléka lett visszaeső, míg a hagyományos börtönbüntetés esetében ez a szám eléri a 70%-ot.

Instagramjára feltöltött posztja szerint a szamoai nemesi címmel büszkélkedhető Szikla kimondottan elégedett a kiképzőtábor rendszerével, és az eredményekkel. Reméli, hatással lehet az amerikai büntetés-végrehajtási rendszerre, ami finoman szólva is hagy kívánnivalót maga mögött.

Dwyane Johnson / Instagram


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.