Illegális bevándorlás

Németországban ismét tűz ütött ki egy menedékkérők befogadására előkészített épületben

Németországban ismét tűz ütött ki egy menedékkérők befogadására előkészített épületben hétfő hajnalban a Baden-Württemberg tartománybeli Weissach im Tal nevű községben.

2015.08.24 10:30MTI

A frissen felújított háromemeletes épület lakhatatlanná vált. A tűzoltók egy órán keresztül küzdöttek a lángokkal. A tűz okát még nem sikerült megállapítani. A rendőrség szerint semmit nem lehet kizárni, így azt sem, hogy szándékos gyújtogatás történt.

Németországban a menekülthullám erősödésével a rasszista, idegenellenes támadások száma is emelkedik. Számos gyújtogatás is történt az utóbbi hónapokban, többnyire menedékkérők elhelyezésére előkészített, még lakatlan ingatlanokban, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy az önkormányzat ne tudjon menedékkérőket költöztetni az adott környékre.

Nem állt helyre a rend teljesen a Szászország tartományi fővárosa, Drezda mellett fekvő Heidenauban sem, ahol péntek és szombat éjjel is összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel egy üresen álló barkácsáruháznál, ahol 600 menedékkérőnek rendeznek be szállást. Hétfőre virradó éjjel baloldali szervezetek tüntetői és a menekültszállás létrehozását ellenző - sokak szerint szélsőjobboldali - tüntetők dulakodtak, a rendőrség könnygáz bevetésével fékezte meg az erőszakot.

Németországban a kormány előrejelzése szerint a menedékkérők száma az idén elérheti a 800 ezret a tavalyi 202 ezer után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.