Illegális bevándorlás

Több százan keltek át akadály nélkül a görög-macedón határon

A hatóságok a jelek szerint felhagytak a feltartóztatásukra irányuló erőfeszítésekkel.

2015.08.23 11:43MTI

Több száz illegális bevándorló jutott át akadály nélkül a görög-macedón határon vasárnap azt követően, hogy pénteken több ezer bevándorló áttörte a kivezényelt biztonsági erők kordonját.

A hatóságok azóta a jelek szerint felhagytak a feltartóztatásukra irányuló erőfeszítésekkel.

A Reuters brit hírügynökség beszámolója szerint a rohamrendőrök nem nagyon igyekeztek lelassítani a főleg a Közel-Keletről érkezők áradatát. Macedónia csütörtökön kihirdetette a rendkívüli állapotot és lezárta határát a bevándorlók előtt. Naponta kétezren érkeznek, hogy Szerbián át elérjék a belső határok nélküli schengeni övezetet.

A helyi hatóságok szombat reggel pótlólagos vasúti kocsikat is forgalomba állítottak, hogy felgyorsítsák a migránsok áthaladását az országon - írta a Tanjug szerb hírügynökség.

Egy magát megnevezni nem kívánó szerb kormányzati tisztviselő elmondta, hogy éjfél után lépte át a macedón-szerb határt az első, mintegy 200 főből álló csoport. Több mint ötezer újonnan érkező van. Ez az eddigi legnagyobb, egy napon érkezett tömeg. Hosszú sorokban várakoznak arra, hogy foglalkozzunk velük - tette hozzá.

Macedónia korábban azzal vádolta meg Görögországot, amellyel amúgy is feszült a viszonya, hogy segíti az illegális bevándorlókat útjukban az északi határ felé. Macedónia ugyanakkor nem képes befogadni ekkora emberáradatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.