Üzenet a homokban

SOS üzenetet írt a homokba az eltűnt brit turista

Egy 63 éves brit utazó két napig bolyongott az ausztrál vadonban, miután a homokba írt üzenetét felfedezte a mentőcsoport. Csoda, hogy túlélte...

2015.08.23 11:21ma.hu
Fotó: Qld Police

Geoff Keys a Jardine Nemzeti parkban kirándult az ausztrál Queensland északi részén, mikor úgy gondolta, hogy rövidített üton tér vissza a táborba. Természetesen, el is veszett, így két napot töltött a szigetország messze földön híres gyilkos vadonjában élelem és cipő nélkül.

A férfin mindössze poló, kalap és úszónadrág volt, így kóborolt a bozótosban, végül aztán úgy döntött, hogy még a nappal folyamán nyugovóra tér. Másnap 30 fokos mellegben a folyóknál járt, mikor meghallotta egy helikopter hangját. A férfi örült, hogy a barátai jelentették eltűntését és már keresik őt a mentőcsapatok.

Fotó: Qld Police

Emésztette magát, hogy hányan aggódhatnak érte, és minden bizonnyal senki sem aludt az éjszaka emiatt, ezért úgy döntött, hogy üzenetet hagy a parton az őt keresőknek. De a helikopter nem tért vissza, így újabb éjszakát kellett a vadonban töltenie. A következő nap újra meghallotta a helikopter hangját, a helikopterből pedig meglátták az üzenetét.

A férfit végül nagy nehezen kimentették, erőtlen volt, kiszáradt és tele volt a talpa sebekkel. Geoff Keys azt mondta a kórházban: hülye voltam, de szerencsés.

Fotó: Qld Police


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.