Buktak az alkoholteszten

Ittas volt a személyzet - nem szállt fel a repülő

A repülőgép személyzetét a megdöbbent utasok szeme láttára vezették el a rendőrök.

2015.08.09 09:09MTI
Air Baltic-plan/Arkiv.Johan Nilsson / TT / TT NYHETSBYRÅN

A lett Air Baltic légitársaság egyik járata szombat reggel az oslói Gardemoen repülőtérről Kréta szigetére, Hanía városába repült volna, ám a pilótáról, a másodpilótáról és a három légiutas-kísérő közül kettőről is kiderült, hogy előzőleg alkoholt fogyasztott. Azt nem tudni pontosan, hogy mennyi volt a véralkoholszintjük, annyi azonban bizonyos, hogy a megengedett 0,2 ezreléknél több.

A Verdens Gang norvég napilap internetes oldalán azt írta, hogy a repülőgép személyzetét a megdöbbent utasok szeme láttára vezették el a rendőrök.

Az Air Baltic fülön csípett dolgozóit egy oslói kórházba vitték, és ott vérvizsgálatnak vetették alá őket.

A norvég rendőrség egy hajnali névtelen hívás nyomán ellenőrizte a lett légitársaság krétai járatának személyzetét.

Az Air Baltic a történtek után közleményt adott ki, amelyben elismerte, hogy az érintett járat, 109 utassal a fedélzetén, csak közel ötórás késéssel tudott elindulni.

"Az Air Baltic számára a biztonság a legfontosabb, és a történteket alaposan kivizsgáljuk" - hangsúlyozta a légitársaság, amely egyúttal bejelentette, hogy az ittasságon ért dolgozóit előzetesen felfüggeszti állásából


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.