Gyerekek fedezték fel

Több tucat rothadó krokodilfej egy elhagyott bolt fagyasztójában

Több tucat rothadó krokodilfejet találtak egy ausztrál kisváros elhagyott boltjának fagyasztójába zsúfolva ausztrál gyerekek.

2015.08.04 18:17MTI

Az Északi Területen, a Darwintól negyven kilométerre délkeletre fekvő Humpty Doo nevű városkában egy helyi bolt hagyta maga után azt a koszos és bűzlő, kukacoktól hemzsegő hűtőberendezést, melynek ajtaját kinyitva egy csapat gyerek felfedezte a maradványokat. A hatóság kedden azt közölte, hogy legalább 50, de akár 70 fejet is bezsúfolhattak a fagyasztóba.

Az Északi Terület nemzeti parkjai és vadvédelmi felelősei is csatlakoztak a nyomozáshoz.A krokodil Ausztráliában védett állatnak számít, megöléséért akár 76 500 ausztrál dolláros (16 millió forint) pénzbüntetést vagy öt év börtönt is kaphat az elkövető.

A hatóságok korlátozott számú engedélyt bocsátanak ki minden évben helyi vadászoknak, hogy megöljék vagy eltávolítsák a környéken lakókat veszélyeztető krokodilokat.

A hüllő bőre rendkívüli értékes a nemzetközi divatvilág számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.