Illegális bevándorlás

Ukrajna felől érkező határsértőket fogott el a román parti őrség

A hatóságok egy értesülés alapján fésülték át a térséget, így fedeztek fel a Tulcea megyei Pardina közelében egy csónakot, amellyel hét ázsiai bevándorló és ukrán vezetőjük próbált bejutni Romániába az éj leple alatt.

2015.08.03 13:38MTI

Ukrajna felől érkező határsértőket fogott el a román határrendőrség és parti őrség hétfő hajnalban a Duna-deltában - jelentette a Mediafax hírügynökség.

A hatóságok egy értesülés alapján fésülték át a térséget, így fedeztek fel a Tulcea megyei Pardina közelében egy csónakot, amellyel hét ázsiai bevándorló és ukrán vezetőjük próbált bejutni Romániába az éj leple alatt. A határrendőrség megállapította, hogy a 20 és 30 év közötti ázsiai férfiak közül öten Srí Lankából valók, ketten pedig afgán állampolgárok. Azt állították, hogy a schengeni övezetbe szerettek volna eljutni. A határfolyamon való átkelésben egy ötven év körüli ukrán állampolgárságú férfi segítette őket.

Romániát eddig elkerülte a menekülthullám, és a gazdasági bevándorlók sem tekintik célországnak. Tavaly 1500 menedékkérelmet nyújtottak be az országban. Az idei első fél évben 12 százalékkal, 744-re emelkedett a menedékkérelmek száma a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

Victor Ponta román kormányfő néhány hónapja azt állította: érzékelhetően növekszik azon menekültek száma, akik új útvonalakon, a Boszporuszon keresztül, a Fekete-tengeren próbálnak eljutni az Európai Unióba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.