Szezon

Húszmillió olasz indult el nyaralni

Továbbra is sűrű a járműforgalom a tengerpartra vezető és a határmenti olaszországi autósztrádákon. Firenzében a károkat mérik fel a szombaton tomboló rendkívüli vihar után.

2015.08.02 12:37MTI

Húszmillió olasz indult el egyszerre augusztus első hétvégéjén nyaralni. A legnagyobb forgalom vasárnap is az észak-déli irányú A1-es, valamint a Velence-Trieszt közötti A4-es olaszországi autósztrádán várható. Sűrű a forgalom a szlovén-olasz és az osztrák-olasz határszakaszokon, valamint a Mont Blanc francia-olasz alagútjánál. Akadálymentes az olaszországi repülőterek forgalma.

A felmérések szerint az olaszok az idén fejenként átlag 840 eurót (több mint 250 ezer forintot) költenek a nyaralásra. Ez 18 százalékkal kevesebb mint amennyit 2010-ben költöttek. Az olaszok egyharmada azonban csak 500 eurót szán az idei  vakációjára.

Augusztus első vasárnapján az időjárás valósággal kettéosztja Itáliát. Északon heves viharok követik egymást, az olasz csizma  déli részén ismét kánikula tombol és keddtől újabb hőségfront várható. Mérések szerint a Földközi-tenger nyugati medencéjében a tengervíz hőmérséklete idén júliusban négy fokkal volt magasabb a megszokottnál. Ez többek között tömeges pusztuláshoz vezetett a kagyló- és haltenyészetekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.