Cecil halála

Vadászati tilalmat hirdettek Zimbabwében

Vadászati tilalmat hirdettek a nagyvadakra a zimbabwei hatóságok annak a nemzeti parknak a körzetében, ahol egy amerikai fogorvos nemrég orvul megölte a Cecil nevű oroszlánt, az ország népszerű állatát, nemzetközi felháborodást okozva ezzel. Azokat a híreket szakértők cáfolták, hogy Cecile testvérét is megölték volna.

2015.08.02 09:16MTI
Facebook Cecil the Lion

A hatóság azt is közölte, hogy a héten olyan információk jutottak birtokába, miszerint áprilisban vélhetően illegálisan ejtettek el egy másik oroszlánt. Az ügyben a hatóságok egy embert őrizetbe vettek, akinek a nemzeti park mellett - Cecil halálának közelében - van földje.

A Reuters hírügynökség hatósági forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy egy további orvvadászati ügyben is vizsgálódnak. Eszerint egy külföldi július 3-án ejtett el illegálisan egy oroszlánt. A tettes elhagyta az országot, de az állat fejét és tetemét megtalálták a hatóságok - mondta a Reuters forrása.

Azokat a szombati híreket, miszerint Cecil egy testvérét, Jerikót is megölték volna, a Cecil falkáját nyomon követő szakértők ugyanakkor cáfolták. A kutatócsoport egy tagja, Brent Stapelkamp a Reutersnek azt mondta, az állat a GPS-nyomkövetője által leadott jelek alapján életben van és jól van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.