Kutya vagy vadállat?

Rejtélyes csupakabraszerű ragadozó tart rettegésben egy orosz falut - képek!

Százszámra öli a háztájit, amit ér, azt széttépi és szinte egy csepp vért se hagy maga után.

2015.08.01 18:16ma.hu

Egy ismeretlen állat több száz csirkét gyilkolt le az oroszországi Voronyezs területén. A rémült baromfitenyésztők azt mondják, a fenevad mindent elpusztít, szanaszét tépi a csirkéket, és szinte vér nélkül hagyja hátra a helyszínt.

www.moe-online.ru

A rémisztő gyilkosságsorozat július 23-án kezdődött Davydovka faluban, az ismeretlen lény akkor 95 csirkét ölt le a Golubev családnál, majd másnap két másik gazdánál járt, egyiknél 45, a másiknál 55 jószágot pusztítva el.

www.moe-online.ru

"A fenevadnak nem állta útját a drótkerítés sem, bejött és minden állatomat megölte, kivéve egyet" - mondta Szergej Golubev. "A sérült, de még élő tyúkot zárt helyre tettem, a kerítést befoltoztam, de a lény visszatért, és a maradékot is megölte."

"A lányom mindössze féléves, ezért nagyon éberen alszom. Hallottam, amint éjjel fél kettőkor megtámadja valami a tyúkólat" - emlékezet Elena Konchagina, de mivel akkor éjjel a férje nem volt otthon, egyedül nem mert kimenni. Másnap reggel csak a pusztítást találta, egyetlen tyúkot hagyott csak életben a rejtélyes lény, de az is alaposan össze volt harapva.

A többi károsult is azt állítja, hogy a széttépett jószágokon hatalmas harapásnyomok vannak, viszont vér szinte alig, sem a cafatokon, sem a mészárlás helyén.

Hasonló incidensről számoltak be a gazdák szerte a térségben, de még nem sikerült kideríteni, hogy mi tizedeli a háztájit. Sokak szerint éhes kutya vagy farkas, de nincs semmi bizonyíték.

www.moe-online.ru

A legutóbbi alkalommal azonban az egyik veteményesben találtak nyomokat, amelyek méretük alapján legalább egy 40 kg-os négylábúhoz tartoznak, a környéken azonban nincs ekkora testű kutya, csak kisebb.

Elena Ovcharova helyi lakos azt állítja, hogy egy furcsa, kutyaszerű lény garázdálkodik, vékonynak, rövidszőrűnek, hosszúkás pofájúnak és nagyfülűnek irva le.

A természetvédelmi felügyelő, Vadim Vasziljev szerint a hatóságok egy vagy néhány nagytestű kutyát keresnek, a szakertők szerint az ebek ugyanis megfojtják áldozataikat, ezért sem csupa vér minden. A kóbor állatok befogására pedig egy erre szakosodott céget kértek fel.

Ám a helyiek nem remélnek eredményt

"Nem hiszek a csupakabrában, de emlékeszem, mikor a kutyám egyszer megtámadott egy kakast, mindenhonnan vér folyt" - mondta Konchangina. "Ha tényleg kutyákról van szó, vajon veszettek? Kisgyerekeink vannak, iskolába járnak, féljük őket elengedni!"

Csupakabra

A chupacabra (ejtsd: csupakabra) vagy chupacabras állítólag Amerika egyes tájain élő mitikus lény. Ezidáig Puerto Ricóban (ahonnan először jelentették 1995-ben), Mexikóban és az Egyesült Államokban, elsősorban Latin-Amerikában látták. A név, amely a spanyol cabra chupar ("kecskeszívó") kifejezés összevonása, abból a gyakran jelentett szokásából ered, hogy háziállatokat, gyakran kecskéket támad meg és a vérüket szívja. Sokan sokféleképpen írták le a külsejét. Több állítólagos megfigyelő szerint röpképesek. Bár vannak, akiket komolyan foglalkoztat a létezése, a szakértők szerint a chupacabra csupán szóbeszéd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.