Iszlám Állam

Hidakat rombolt le a nemzetközi koalíció Szíriában

Több hidat is lerombolt az Egyesült Államok vezette koalíció légiereje Szíriában, az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet uralma alatt lévő területen.

2015.07.31 21:23MTI

A légitámadások célja az volt, hogy korlátozzák az IÁ fegyvereseinek mozgását - mondta Kevin Killea tábornok, a koalíció vezérkari főnöke.

A támadások eredményeként a terroristák jóval nehezebben tudnak Szíriából hadműveleteket indítani a szomszédos iraki területeken, főképp Ramádiban, az iraki Anbár tartomány fővárosában és környékén - tette hozzá.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) beszámolója szerint két lerombolt híd Deir ez-Zór kelet-szíriai tartományban volt az iraki határ közelében, az Eufrátesz-folyón Abu Kamal városban, és egy mellékfolyón. Az egyik hidat teljesen, a másikat részlegesen semmisítették meg.

A közlekedés nem szűnik meg teljesen, de a fegyveres konvojoknak nagy kerülőt kell tenniük, és ezalatt könnyebben felderíthetők. Egy harmadik, szintén lerombolt hidat nemrég épített az IÁ Majadín városban, ugyanebben a tartományban, amelyet szinte teljesen elfoglaltak a dzsihadisták, kivéve a hasonnevű főváros pár kerületét és a katonai repülőteret, amely a kormányerők kezén van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.