1500-an próbáltak átjutni

Újabb migráns halt meg a Csalagútnál

Legkevesebb 1500 bevándorló próbált meg átjutni Franciaországból Nagy-Britanniába a Csatorna-alagúton keresztül szerdára virradóra, egyikük meghalt. Az előző éjjel ugyanitt mintegy kétezren kísérelték meg az illegális átkelést.

2015.07.29 10:24MTI

A vasúti alagutat működtető Eurotunnel társaság szóvivője szerdán megerősítette, hogy az egyik migráns - egy 25-30 év közötti szudáni férfi - életét vesztette, amikor elütötte egy teherautó. Június eleje óta ő a kilencedik bevándorló, aki a La Manche-csatornán való átkelési kísérlet közben halt meg. A migránsok többnyire az alagútba tartó kamionokra felkapaszkodva igyekeznek brit földre jutni.

A jelenleg hivatalos látogatáson Szingapúrban tartózkodó David Cameron brit kormányfő szerdán aggodalmának adott hangot a Csatorna-alagúton keddre virradóra megkísérelt tömeges átkelés miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.