Iszlám Állam

Hátizsákos robbantás kísérletével vádolnak egy floridai férfit

Tömeges halált okozó fegyver használatának kísérlete miatt emeltek vádat egy floridai férfi ellen, aki azt tervezte, hogy hátizsákba rejtett pokolgépet robbant fel Key West egyik nyilvános strandján.

2015.07.29 07:11MTI

A 23 éves, Almlak Benitez néven is ismert Harlem Suarezt az ügyészség szerint az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet ihlette a merényletre. Suarezt hétfőn vették őrizetbe és kedden ismertették vele a vádat a bíróságon.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) áprilisban figyelt fel a vádlottnak az IÁ-t a közösségi médiában dicsőítő bejegyzéseire. A hatóság egyik informátora ezután kapcsolatba lépett Suarezzel, aki közölte vele, hogy terrorcselekményt kíván végrehajtani az Egyesült Államok területén.

Suarez a Facebookon kért útbaigazítást a szöges bomba elkészítéséhez, amelyet az elképzelése szerint mobiltelefonnal hozott volna működésbe. A merényletre készülő fiatalembert akkor fogták el, amikor az informátortól kézhez vett egy, az FBI által megszerkesztett, ártalmatlan robbanószerkezetet.

Az Egyesült Államokban az elmúlt hónapokban több olyan fiatalt vettek őrizetbe, akik merénylettel igyekeztek kifejezni támogatásuk az az IÁ-nak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.