Meglepetés

Vajon mit talált a sárban a tehéncsorda?

A madárlesen lévő férfi a tehenek furcsa zajára lett figyelmes, majd döbbenten látta, hogy körülállnak valamit, és nagyon kíváncsian figyelik.

2015.07.28 18:54ma.hu
Natureland Seal Sanctuary / Facebook

Bébifókát találtak egy angliai nemzeti parkban a sárba ragadva. Alultápláltan, kiszáradva, anya nélkül a halál várt rá, de egy csoda folytán megmentették őt a tehenek, akik kíváncsiságát láthatóan felcsigázta a szőrös gombóc.

A mentőakciót a Lincolnshire-i RSPB Frampton Marsh természetvédelmi területen hajtotta végre a csorda, amire egy helyi madármegfigyelő figyelt fel, miután legalább 30 jószág állta körül a sáros kis lényt.

A bébifóka mamája sajnos nem volt a környéken, pedig mindössze 5 napos lehetett, úgyhogy menten állatorvoshoz vitték a kis árvát, aki azóta átesett egy alapos rehidratáláson, antibiotikumos kezelésen és jelenleg hizlalják, hogy minél hamarabb megkapja a második esélyét az életre és visszakerüljön a természetbe.

A Celebration (Ünnep) nevet kapó fókababa a tervek szerint hamarosan képes lesz az önfenntartó tevékenységre, így nem kell majd etetni.

Natureland Seal Sanctuary / Facebook


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.